RSB "Mission Statement"

RSB doet leden boven zichzelf uitstijgen

RSB wil die omgeving zijn waar haar leden vrij en ongedwongen ontdekken dat ze veel meer zijn dan ze zelf vermoeden. Het wil dat veilige, maar ook spannende nest zijn waar kinderen en volwassenen beleven hoe het voelt om jezelf en iedereen om je heen met verstomming te slaan.

RSB maakt het onmogelijke mogelijk

RSB wil denken in kansen en geloven in wat zou kunnen zijn. Dat is de enige manier die wij kennen om alle leden en vrijwilligers oprecht te respecteren. "Dat kan niet" motiveert ons. "Dat lukt nooit" doet ons groeien. "Vergeet het maar" is een vergeefse raad.

Het Gala beroert

Het Gala gaat niet om techniek, niet om meer en beter, niet om scoren of om iets bewijzen. Het Gala wil enkel beroeren. Beroeren omdat je er deel van uitmaakt, op of naast de piste. Beroeren omdat je 2 uur lang vergat dat er een wereld is daar buiten. Beroeren omdat de kinderen op de piste en de mensen in de zaal allemaal dezelfde lichtjes in hun ogen hebben.

Het Gala maakt van jou de ster

Wanneer een kind écht gelooft dat het de meest bijzondere persoon ter wereld is, dan pas komt het gala tegemoet aan zijn bestaansreden. Wanneer de toeschouwer dat ziet, proeft en voelt, zegt dat meer dan wij ooit in woorden kunnen gieten.

Met steeds één keer meer opstaan dan we vallen,
Inge, An, Ingrid, Anita, Anja, Gwen, Nancy en Joke